top of page

Campanya solidària 17-18

L'Institut amb l'ONG Proactiva Open Arms

Enguany, la nostra campanya solidària s'ha compromés amb l'ONG catalana Proactiva Open Arms, que té com a principal objectiu rescatar del Mar Mediterrani els refugiats que arriben a Europa procedents del Nord d'Àfrica. Amb la nostra aportació, volem seguir educant en valors i solidaritat al nostre alumnat, però també volem difondre i animar a altres centres i entitats a col·laborar en aquesta causa.

 

Educar en valors en un món global ha sigut i és un objectiu prioritari del Projecte Educatiu del nostre centre per tal de ajudar a formar persones solidàries i cíviques en una societat malaugradament no sempre justa. Per aquest motiu, cada any organitzem una nova campanya solidària on s'impliqui el màxim de persones possibles. Enguany, famílies, professorat, alumnat, PAS i AMPA hem aconseguit recollir i fer un donatiu de 1.160,77 euros a aquesta ONG.

La campanya es va dur a terme durant les setmanes del 13 de novembre al 22 de desembre, dia de la cloenda. Per fer la tasca de sensibilització d'aquesta iniciativa solidària, a les tutories es va visualitzar al documental de Astral, a més de treballar diversos articles i la web oficial de l'ONG Proactiva Open Arms. El departament d'Educació Visual i Plàstica va contribuir amb la instal·lació artística al vestíbul del centre i amb la colL·aboració de tots els cursos d'ESO. Per últim, el divendres 17 de novembre vam rebre la visita del doctor Jesús Gàlvez, metge Adjunt d'Urgències a l'Hospital universitari Joan XXIII, i metge voluntari d'un equip de salvament de Proactiva Open Arms.

Campanya solidària 16-17

Keep Calm & col·labora amb

Càritas

Durant aquest curs, l'Institut Sant Pere i Sant Pau ha col·laborat amb l'organització Càritas, adoptant el seu  lema  "Ajuda'ns a ajudar" per impulsar un nou projecte comú. La solidaritat, el civisme i els valors són ítems fonamentals al nostre centre, i així ho reflectim amb el conjunt de les nostres accions, que cada any es visualitzen en una nova campanya solidària. Enguany, Keep calm & col·labora amb Càritas.

Vam començar amb unes xerrades de sensibilització realitzades pel Jordi Borràs, el David Guillén, La Mª.Eugenia Jiménez i la Maria Magaroles, voluntaris d'aquesta identitat. El missatge era molt clar: Càritas ajuda a tothom, sense tenir en compte raça, sexe o religió. Durant les  setmanes posteriors a les xerrades, els diferents tutors/es i la coordinadora d'activitats Marga Molero, van recollir aliments i productes de neteja.

El 17 de desembre de 2016 alumnes i professorat voluntari van organitzar una jornada  per repartir els aliments i productes adequadament entre els més necessitats del barri. A primer hora del matí, es van reunir a la parròquia amb la armilla vermella de Càritas, i en Jordi Borràs va explicar el desenvolupament del matí, a més d'on es situarien els diferents grups amb les seves taules i el ròtul de Càritas per dur a terme l'acte solidari.  Aquestes taules funcionaven també com punt de recollida de donacions per part de la gent del barri. L'esgotadora jornada va donar els seus fruits, i al final del dia haviem recollit més de 4000 quilos d'aliments!

Finalment, el 21 de desembre, a l'acte de cloenda, es va anunciar la recolecta per part de les tutories, professorat, l'AMPA i el PAS: 692,28 quilos.

Un any més, hem demostrat amb escreix que SOM UN INSTITUT SOLIDAR!

Campanya solidària 14-15

Som records...

La lluita de tots contra  l' Alzheimer

Tots els anys, s’organitza una campanya solidària al centre. L’altruisme i el compromís són valors amb els quals ens identifiquem per què volem un món millor i una societat més conscienciada. Hem aconseguit molts èxits, però encara podem fer més. Per això, aquest curs, dedicarem el nostre esforç i entusiasme a una altra causa que afecta a persones del nostre voltant i d’arreu del món: l’alzheimer.

Des de l’institut, col·laborarem amb l’Associació de familiars d’alzheimer de Tarragona (AFAT), centre pioner situat al barri on professionals treballen per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen alzheimer i altres malalties neurodegeneratives.

 

Animem a tota la comunitat educativa a solidaritzar-se amb l’alzheimer. Cada donació és important per recolzar la tasca que realitza l’AFAT cap a les persones afectades i els seus familiars.

 

S'ha obert un blog que pretén ser un espai informatiu i també participatiu. La intenció és que professorat, PAS, AMPA, alumnat pares i mares deixem la nostra empremta!

Enllaç al vídeo de la campanya

Campanya solidària 12-13

Llacets solidaris per la recerca contra el càncer

Donació voluntària i venda de llacets solidaris

Objectiu d'enguay: omplir els vestíbuls de llacets!  Aquestes són les primeres paraules que van sorgir quan vam decidir el tema de la campanya d'aquest any. Això sobretot va ser perquè malhauradament hem viscut recentment aquesta malaltia amb el nostre company i professor Toni Mellado. Volíem fer-li un homenatge i volíem posar el nostre granet de sorra en aquesta causa.

 

Si voleu veure el powerpoint de presentació de la Campanya, cliqueu aquí.

 

A més de les donacions voluntàries, que han estat moltes, va sorgir una iniciativa per part de la Rosa Marin molt xula: vendre llacets solidaris fets pels alumnes de l'Aula Oberta, de l'Aula d'Acollida i de Batxillerat. Molts alumnes es van animar i es van vendre molts!  Hem recaptat 2200 euros i hem omplert el vestíbul de llaços! Moltes gràcies a tothom!     SOM UN INSTITUT SOLIDARI!

Fotos dels alumnes i de l'acte de cloenda

Campanya solidària 11-12

Imagine solidari

Per la banya d' Àfrica

Primer: la sensibilització i els assajos

Enguany, la campanya solidària té com a objectiu recaptar fons pels països de la Banya d'Àfrica (col·laboració amb Intermón Oxfam) i volem posar el nostre granet de sorra unint els nostres esforços i mostrant que amb il·lusió es poden aconseguir moltes coses.  

 

El Projecte Imagine consisteix en cantar la cançó Imagine de John Lennon en les diferents llengües que tenen presència al nostre institut : català, castellà, àrab, romanès, francès i italià. Uns alumnes s'encarreguen de posar la veu i altres la música (guitarra i caixa) Els assajos els estem fent a les hores del pati i alguna tarda.  

Esperem que surti molt bé!

I el resultat final...

Campanya solidària 10-11

Lip dub solidari

"Cor lluitador"

Lip dub "Cor lluitador"

Tgna ràdio ens convida. Part 1

Tgna ràdio ens convida. Part 2

L'Aula Oberta visita l'APPC

Lip Dub realitzat per alumnes i professors de l'Institut Sant Pere i Sant Pau de Tarragona per la Campanya Solidària del curs 2010-2011 amb l'objectiu de recollir fons per la Fundació La Marató i l'APPC (Associació de Paràlisi Cerebral de Catalunya). 

"Cor lluitador" és un tema escrit i interpretat per MARC VALLESPÍ  i ALEX FLORES.

 

Sobretot agraïm la participació dels alumnes de l'Escola d'Educació Especial "La Muntanyeta" de Tarragona que ens van ensenyar que necessitem poques coses per ser feliços!

Campanya solidària 09-10

Rap per Haití: 

"Dependen de tu ayuda"

L'institut es mou

Aquest RAP s'ha compost en motiu dels actes solidaris en benefici del poble d'Haití que patí un terrible terratrèmol el passat gener del 2010.

 

Sempre amb els més febles...

Han participat:

 

Veu: Marc Vallespí.

 

Cors: Jose Cortés, Oriol Domingo, Jennifer Fuentes, Marc Marsal, Andrea Morales, Eric Moya i Eliezer Velasco.

 

Coreografia: Lourdes Cabedo, Jennifer Cantillo, Ariadna Español, Gemma Gaspar, Paula Sánchez, Mireia Aledo, Noelia Bracero, Elia Niubó, Marina Parra, Mercedes Quiñones, Anna Ramos, Ainoha Teruel i Susana Gallego.

 

Col·laboració: Alex Parra i Maria Teresa Soria.

 

Càmera i altres: Alex Flores.

 

I la participació de tots els alumnes i professors del centre.

 

 

          Idea original: Rosa Marin i Cristina Arroyo.  

             Coordinació del text: Cristina Arroyo.

     Coordinació de l'edició musical: Maria Josep Prats.

 Coordinació del muntatge audiovisual: Magda Murillo.

bottom of page